25 Μαρ 2015

Mια μοναδική και σημαντική έκθεση: "Της εξόδου" - Χρήστος Μποκόρος, Ζωγραφική.









Στιγμές από την προετοιμασία της εξαιρετικής Έκθεσης του Χρ. Μποκόρου, σήμερα στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών - Μουσείο Βάσως Κατράκη, στο Αιτωλικό.
Σημειώνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης στον κατάλογο της έκθεσης:
"Kατέβηκα πέρ'σι με τα παιδιά να τους δείξω το φως της άπλας λιμνοθάλασσας που έφεγγε στα όνειρά μουαπ' όταν την πρωτό'δα και τη μύρισα μικρός, φτάνοντας τότε με το τραίνο που μας έφερνε απ' τ' Αγρίνιο σφυρίζοντας, τα καλοκαίρια. Περάσαμε πρώτα απ' την ιερή πόλη κι ύστερα μας πήγε ο Βασίλης Αρτίκος απ' το Αιτωλικό, αυτή τη φορά όχι για θαλασσινούς μεζέδες και πιοτό αλλα για να μας δείξει τον χώρο που στεγάζει τα έργα και τις μήτρες της σπουδαίας πατριώτισσας Βάσως Κατράκη. "Κάτι να κάνουμε", μου είπε, "ρημάζει". Από παιδί κουβαλάω το χρέος στη θυσία του Μεσολογίου και σκέφτηκα να! εδώ να 'ρθω ν' ανάψω τα κεράκια μου παράμερα απ' τις επίσημες γιορτές, εδώ κοντά στα χαρακτικά και τις μελανωμένες πέτρες. Απέναντι, ψηλώτερα, στ' αφύλακτα ερείπια της αρχαίας Πλευρώνας, μ΄ ανέβαζε ο πατέρας μου ο Θωμάς Μποκόρος και μού 'λεγε τα μυθικά του Ομήρου, τις ιστορίες του τόπου μας, το σώμα του, πέτρες ασήκωτες που αντέχαν τους καιρούς ακόμα 'πάνω τους. Τέτοια είχα στο νού μου και φτάσαμε σ' αυτήν εδώ την έκθεση"

"Της εξόδου" - Χρήστος Μποκόρος.

27 Μαρτίου-26 Απριλίου

Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών-Μουσείο Βάσως Κατράκη, Αιτωλικό.

Εγκαίνια 27 Μαρτίου - 19.30.

18 Μαρ 2015

Mια εξαιρετική παράσταση - σταθμός στην πορεία της Θεατρικής Ομάδας Αιτωλικού του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "Το Αιτωλικό" !








































ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "Το Αιτωλικό"
Δελτίο Τύπου: "Ο Tυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού".
Μετά από 3 μήνες προετοιμασίες, η στιγμή των παραστάσεων έφτασε. Οι θεατές άρχισαν να γεμίζουν την αίθουσα σιγά σιγά, έως ότου γέμισε ασφυκτικά. Κάποιοι δε χώρεσαν (σας ζητάμε ταπεινά συγνώμη!) και ήρθαν την επόμενη ημέρα. Κάποιοι πάλι έμειναν όρθιοι μέχρι το τέλος της παράστασης (σας ευχαριστούμε πολύ!). Τεχνικοί και ηθοποιοί έλαβαν θέσεις και κάπου εκεί ξεκίνησε η “εκρηκτική” ερμηνευτικά και σκηνικά παράσταση του εξαιρετικού έργου του Ντάριο Φο “Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού”… Ο μυστικός κώδικας σκηνής και πλατείας λειτούργησε άψογα… Πότε με γέλιο, πότε με συγκίνηση, πότε με περισυλλογή και έντονο ενδιαφέρον. Και είναι στιγμές που νοιώσαμε πως η σκηνή ισοπεδώθηκε, πως πήραμε το κοινό από το χέρι και το οδηγήσαμε σε έναν μαγικό κόσμο... Μπροστά στα μάτια του, βρισκόταν ένα αστυνομικό τμήμα, ένας δημόσιος χώρος ψυχρός όσο και τα μεταλλικά του έπιπλα... Οι θεατές έδειχναν να κρυφοκοιτάζουν πίσω
από το τεράστιο ανοικτό παράθυρο του τρίτου ορόφου... Οι ανάσες συγχρονίστηκαν στον ίδιο ρυθμό… Άκουγαν… Ένοιωθαν… Βλέπανε μέσα στα μάτια του άλλων, το ρόλο του τρελού, των αστυνομικών, των δημοσιογράφων, την δική τους καθημερινότητα… Χωρίς να μιλάνε… Δεν χρειάζεται, άλλωστε… Αυτή η εκκωφαντική σιωπή τα λέει όλα… Τα μάτια και η ανάσα σας είναι αυτά που μας δίνουν ενέργεια και δύναμη να συνεχίζουμε… Και στις δύο έως τώρα παραστάσεις το καταλάβαμε… Είναι αυτή η αμφίδρομη σχέση… είναι αυτή η μαγεία μιας δυνατής παράστασης… είναι αυτή η μαγεία του θεάτρου… Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές και τη Δασκάλα μας κα Διονυσία Ολιβώτου για το υπέροχο αποτέλεσμα – Επόμενη προγραμματισμένη παράσταση στο Αιτωλικό, στις 14 Απριλίου, ημέρα Τρίτη μετά το Πάσχα. Θα ανακοινωθούν σύντομα και οι παραστάσεις σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

Φέτος, η Θεατρική μας Ομάδα, του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Το Αιτωλικό» η οποία δημιουργήθηκε το 2008 -μαζί με τη θεατρική παραγωγή του παιδικού τμήματος που θα παρουσιαστεί στις 4 Απριλίου- συμπληρώνει τις 20 Θεατρικές παραγωγές, σε σύνολο περίπου 80 παραστάσεων. Έχει δηλ. στο ενεργητικό της 20 Θεατρικά Έργα. 20 παραγωγές οι οποίες ανήκουν στον Πολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο «Το Αιτωλικό» και στη Θεατρική του Ομάδα.


  1. "Βγάλε τον Υπουργό απ' την πρίζα" - Καλοκαίρι 2008 
  2. "Του Νεκρού Αδερφού" -Χειμώνας 2009
  3. "Γκόλφω" -Καλοκαίρι 2009
  4. "Χοηφόροι" Αισχύλου -Χειμώνας 2010
  5. "Ο Αμλετ στ' αλήθεια λεγόνταν Αμστελ" - Καλοκαίρι 2010
  6. "Φόνισσα" του Αλεξ. Παπαδιαμάντη - Χειμώνας 2011
  7. "Πλούτος" του Αριστοφάνη - Καλοκαίρι 2011
  8. "Δέκα Μικροί Ινδιάνοι" της Αγκάθα Κρίστι - Χειμώνας 2012
  9. "Μήδεια" του Μποστ - Καλοκαίρι 2012
  10. "Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες" του Αλ. Παπαδιαμάντη - Χειμώνας 2012 - Παιδική Σκηνή
  11. "Ο Λεπρέντης" του Μ. Χουρμούζη - Χειμώνας 2013
  12. "Ματίας, ο Πρώτος" της Άλκης Ζέη - Καλοκαίρι 2013 - Παιδική Σκηνή
  13. "Στάχτη στα Μάτια" του Ευγένιου Λαμπίς - Καλοκαίρι 2013
  14. "Τύμπανα, Τρομπέτα και Κόκκινα Κουφέτα" της Άλκης Ζέη - Χειμώνας 2014 - Παιδική Σκηνή
  15. "Ο Κατηγορούμενος" του Τζέφρευ Άρτσερ - Χειμώνας 2014
  16. "Η Τελευταία Μαύρη Γάτα" του Ευγένιου Τριβιζά - Καλοκαίρι 2014 - Εφηβική Σκηνή
  17. "Αχ, Αυτά τα Φαντάσματα" του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο - Καλοκαίρι 2014
  18. "Πρόταση Γάμου" του Άντον Τσέχωφ - Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014
  19. «Ο Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού» του Ντάριο Φο – Χειμώνας 2015
  20. «Το Όνειρο του Ρο» της Στέλλας Μιχαηλίδου – Άνοιξη 2015
Από το Σεπτέμβριο του 2012 και μετά η ομάδα μας έκανε ένα βήμα παραπάνω. Πέρα από τις παραγωγές θεατρικών έργων, δημιουργήθηκαν Τμήματα Θεατρικής Αγωγής. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα φέτος να λειτουργούν 4 τμήματα Θεατρικής Αγωγής. Δύο παιδικά (Α’ εώς Γ’ Δημοτικού & Δ’ εώς ΣΤ’ Δημοτικού), ένα Εφηβικό και ένα τμήμα Ενηλίκων, το οποίο έχει φτάσει αισίως τα 35 άτομα, τα οποία ανάλογα τον ελεύθερο χρόνο τους και τις υποχρεώσεις τους, συμμετέχουν άλλοτε ως ηθοποιοί και άλλοτε ως τεχνικοί.

Όλα τα παραπάνω δε θα μπορούσαν βέβαια να επιτευχθούν χωρίς την αγάπη σας και την υποστήριξή σας. Σας ευχαριστούμε πάρα λοιπόν πολύ όλους και σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη και το ίδιο μεράκι να στηρίζουμε το Ερασιτεχνικό Θέατρο στην πόλη μας.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να αναφέρουμε κάποια λόγια του Κάρολου Κουν τα οποία μας αντιπροσωπεύουν:

«Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο.
Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε.
Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας,
το κοινό που μας παρακολουθεί
 κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς,
ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας".


Η Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού/Πολ. & Μορφ. Συλλόγου «Το Αιτωλικό»
Δείτε φωτογραφικό υλικό EΔΩ: και στη σελίδα μας στο Facebook

8 Μαρ 2015

Η Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού / Πολιτιστικού Συλλόγου "Το Αιτωλικό", και ο "Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού" !


H Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού / Πολιτιστικού Συλλόγου "Το Αιτωλικό"

παρουσιάζει την θεατρική Παράσταση


"Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού" 
του Ντάριο Φό. 

Σκηνοθεσία Διονυσία Ολιβώτου. 

14-15 Μαρτίου 2015
ώρα 8.30μμ
Πνευματικό Κέντρο Ευανθία Καρβέλη - Αιτωλικό

Σχετικές αναρτήσεις!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...